Curd med frukt, äggfri

Curd med frukt, äggfri

Av:
30 min
2 liter
En fruktcurd som görs utan ägg. Passar perfekt att göra på krusbär.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl slät juice av frukt
    2. 3-4 dl strösocker
    3. 2-2,5 dl vatten
    4. 5-6 msk majsstärkelse
    5. 1 dl mjölk
    6. 120 g smör

Gör så här

    1. 1.

      Pressa ut saften ur frukt eller bär och sila bort skal och kärnor. Vispa i en kastrull ihop med den mindre mängden socker och smaka eventuellt av med mer.

    2. 2.

      Rör ut majsstärkelsen i lite av vattnet och vispa ned i kastrullen. Vispa även ned resten av vattnet.

    3. 3.

      Koka upp under ständig omrörning och låt koka i några minuter. Rör ned mjölken och låt koka en minut till.

    4. 4.

      Klicka ned smöret i omgångar och häll sedan upp curden på burkar. Förvara i frys och ta fram en burk i taget till kylen. Där håller curden 2-3 veckor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?