Cupcakes med nutellafrosting

Cupcakes med nutellafrosting

40 min
12 Stycken
Försvinnande goda cupcakes!
Fler recept på:
Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Barnkalas, Choklad
Annons

Ingredienser

  1. Bottnar

    1. 2 st Ägg
    2. 1.25 dl Socker
    3. 4 dl Vetemjöl
    4. 2 tsk Bakpulver
    5. 1 tsk vaniljsocker
    6. 1 krm Salt
    7. 2 dl Mjölk
    8. 1 dl matolja
    9. 3 dl hasselnötter - hackade
  2. Frosting

    1. 200 g phildaphiaost
    2. 3 dl Florsocker
    3. 120 g Smör
    4. 50 g mjuk nougat
    5. 50 g nutella
    6. några droppar citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Bottnar: Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ägg och socker. Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda ner äggblandningen i mjölblandningen.

    2. 2.

      Tillsätt mjölk och olja och rör till en jämn smet. Tillsätt hackade hasselnötter. Smörj en muffinsform eller ställ cupcakeformar i en muffinsform. Spritsa eller skeda sedan i smeten så att den fyller varje form till hälften. Grädda i cirka 15–16 minuter.

    3. 3.

      Frosting: Lägg färskost, florsocker och mjukt smör i den ordningen i en matberedare. Blanda först långsamt och sedan på högsta hastighet tills alla klumpar är borta.

    4. 4.

      Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till fast och fin konsistens. Spritsa frostingen över bottnarna och dekorera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?