Cruditésallad med senapsvinägrett

Cruditésallad med senapsvinägrett

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
35 min
4 personer
Vacker, välgörande och knaprigt god!
Fler recept på:
Sallad, Citron, Nötter, Valnötter
Annons

Ingredienser

    1. 2 rödbetor
    2. 2 gulbetor
    3. 2 polkabetor
    4. 2 morötter
    5. 2 lila morötter
    6. 30 g valnötter (rostade)
    7. 1 kruka bladpersilja
  1. Vinägrett:

    1. 1/4 dl senapsolja
    2. 1/4 dl olivolja
    3. 1 citron, saft och zest
    4. 1 tsk socker
    5. salt- och svartpeppar (från kvarn)

Gör så här

    1. 1.

      Skrubba alla rotfrukterna ordentligt rena. Skiva dem tunt, gärna med en mandolin, och lägg dem i kallt vatten cirka 20 minuter, så de blir riktigt krispiga. Lägg de lila morötterna och rödbetorna för sig, då de lätt färgar av sig.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till vinägretten, smaka av med socker, salt och peppar. Blanda alla ingredienserna i en skål och dressa med vinägretten.

Fler recept på:
Sallad, Citron, Nötter, Valnötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?