Crostini med musslor och rom

Crostini med musslor och rom

Av: / Foto: Ulla Alderin, Tine Guth Linse
30 min
20 stycken
Rökta musslor och rom i kombination ger en härligt lyxig känsla, precis som sig bör på nyårsafton!
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 20 stycken tunna skivor baguette ⒼⓁ
    2. 1 stor vitlöksklyfa
    3. 1–2 msk rapsolja
    4. 100 g naturell färskost av philadelphiatypⓁ
    5. 1 burk röd stenbitsrom, 75 g
    6. 1 ask rökta musslor, ca 100 g
  1. Garnering

    1. 1 citron
    2. 1 knippe gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Rosta brödskivorna på båda sidor i en torr stekpanna på medelvärme.

    2. 2.

      Dela vitlöksklyfan och gnid bröden på ena sidan med snittytan. Pensla eller ringla över olja.

    3. 3.

      Bred färskost på bröden, klicka på stenbitsrommen och lägg en mussla på varje.

    4. 4.

      Dela citronen i småbitar, hacka gräslöken och dekorera snittarna.

Tips från kocken

Köp färdiga crostini om du har bråttom.
Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?