Crostini med gåslever, smörstekt äpple och rosmarin

Crostini med gåslever, smörstekt äpple och rosmarin

Av: / Foto: Lisa Björner
30 min
4 personer
Smakrika snittar som både är rustika och eleganta på en och samma gång.
Fler recept på:
Bröllop, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st smal baguette
    2. 2 msk smör, smält
    3. 1 msk olivolja
    4. flingsalt
    5. 1 st äpple
    6. 1 msk smör
    7. 200 g gåslever
    8. några kvistar färsk rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Skiva baguetten i tunna skivor och pensla med smält smör och olja, salta med flingsalt. Rosta dem gyllene i ugnen och låt svalna.

    2. 2.

      Tärna äpplet och stek i smör i medelvarm stekpanna tills det blivit lite mjukt. Skär tunna skivor av gåslevern och lägg på crostinin. Toppa med smörstekt äpple och rosmarin.

Fler recept på:
Bröllop, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?