Crostini med ärtpesto

Crostini med ärtpesto

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
25 stycken
En smarrig crostini med ärtpesto.
Fler recept på:
Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1/2-1 st baguette
    2. olivolja
    3. 2 dl frysta gröna ärter
    4. 1 msk riven parmesanost
    5. 1 msk grovhackade hasselnötter eller pistaschnötter
    6. 1 msk olivolja
    7. 2-3 msk slätbladig persilja
    8. salt, peppar
  1. Garnering

    1. parmesanost
    2. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Dela baguetten i skivor, ca 1 cm tjocka.

    2. 2.

      Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och pensla eller ringla över olivolja. Rosta brödet i ugnens mitt tills de är gyllenbruna. Låt svalna.

    3. 3.

      Låt ärterna tina något och se till att vätskan rinner av ordentligt.

    4. 4.

      Blanda ärter, ost, nötter, olja och persilja i en matberedare eller använd en stavmixer. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Klicka ut ärtröran på brödskivorna och garnera med persilja och grovt riven parmesanost.

Fler recept på:
Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?