Croque Monsieur

Croque Monsieur

Av:
15 min
2 Portioner
En världsberömd smörgås som man aldrig tröttnar på
Annons

Ingredienser

  1. Huvudingredienser

    1. 4 skivor vitt bröd
    2. 4 skivor valfri ost
    3. 2 skivor skinka
    4. dijonsenap
    5. 1 ägg
    6. 1 dl röd mjölk
    7. smör

Gör så här

    1. 1.

      Smöra brödskivorna lätt

    2. 2.

      Lägg en ostskiva på varje brödbit

    3. 3.

      Bre dijonsenap efter smak på två av ostskivorna

    4. 4.

      Lägg en skinka på de två övriga ostskivorna

    5. 5.

      Lägg ihop smörgåsarna så att du har två dubbelsmörgåsar med en skinka i mitten

    6. 6.

      Vispa ägget och mjölken i en skål som rymmer en smörgås i taget

    7. 7.

      Doppa smörgåsarna, en i taget. Doppa ytligt. Brödet ska inte ligga kvar i blandningen

    8. 8.

      Sätt på en platta på spisen på mellanhög värme och tillsätt lite smör

    9. 9.

      Lägg ner båda smörgåsarna i stekpannan. Stek varje sida i några minuter

    10. 10.

      Servera på tallrik och låt svalna 5-10 minuter innan servering

Är innehållet i detta recept olämpligt?