Crêpes med majs- och apelsingrit

Crêpes med majs- och apelsingrit

Av: / Foto: Linus Hallgren
60 min
4 portioner
Matiga crêpes som kan fyllas med massor av olika röror och grönsaker.
Fler recept på:
Crêpes, Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 250 g hel dinkel
    2. 250 g helt bovete
    3. ½ tsk salt
    4. kokosolja till stekning
  1. Majs- och apelsingrit

    1. 1 st apelsin, ekologisk
    2. 1 st citron, ekologisk
    3. 500 g majskorn
    4. 1 tsk senapsfrön
    5. 2 dl vatten
    6. ½ tsk rosmarin
    7. salt och nymald svartpeppar
  2. Fyllning

    1. 300 g vitkål
    2. 200 g bladspenat
    3. salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg dinkel och bovete var för sig i dubbel mängd vatten i minst 8 timmar. Häll av vattnet från dinkelkornen, men sila av och spara vattnet från bovetekornen.

    2. 2.

      Mixa dinkel­ och bovetekornen i en Vitamix eller annan kraftfull kannmixer (en matberedare är inte tillräckligt kraftfull). Vispa i vattnet från bovetet, lite i taget, tills smeten har samma tjocklek som en pannkakssmet. Salta efter smak.

    3. 3.

      Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek crêpes av smeten på hög värme, cirka 1 minut på varje sida. Lägg på hög på ett fat och håll varmt.

    4. 4.

      Majs- och apelsingrit: Skala zesten från apelsin och citron med en potatisskalare. Pressa saften. Lägg allt i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Mixa med mixerstav till en grov massa. Smaksätt med salt och peppar.

    5. 5.

      Finstrimla vitkål och bryt spenaten i mindre bitar. Fräs i olja i stekpanna någon minut.

    6. 6.

      Lägg fyllning i mitten på crêpesen och vik ihop till ett kvadratiskt paket. Dela det tvärsöver till trekanter. Servera med majs­ och apelsingriten vid sidan om.

Fler recept på:
Crêpes, Citron, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?