Creolsk Fiskcurry

Creolsk Fiskcurry

Av: / Foto: foodly.fi
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 300 g Torsk
    2. 0,5 tsk Salt
    3. 1 tsk Gurkmeja
    4. 0,5 tsk Currypulver
    5. 1 msk Olja
    1. 200 g Aubergine
    2. 3 msk Olja
    3. 0,5 tsk Salt
    1. 1 st Gul lök
    2. 3 st Vitlöksklyfta
    3. 5 g Färsk röd chili
    4. 250 g Tomat
    5. 2 msk Olja
    6. 1 msk Malen ingefära
    7. 1 tsk Salt
    8. 2 krm Grovmalen svartpeppar
    9. 1 msk Currypulver
    10. 2 msk Gurkmeja
    11. 1 tsk Malen koriander
    12. 0,5 dl Vatten
    13. 4 msk Kokosmjölk
    14. 1 tsk Kokossocker
    15. 1 st Citron
    16. 1 knippe Färsk koriander
    17. Kokt basmatiris

Gör så här

    1. 1.

      Skär fisken i kuber och smaksätt med salt, currypulver och gurkmeja och låt marinera i 15 minuter.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med en matsked olja och stek fisken i ett par minuter tills den fått en gyllene yta. Häll över i en skål.

    3. 3.

      Skär auberginen i 2 x 2 centimeters tärningar och fräs i 3 matskedar olja tills auberginen fått en vacker gyllene färg. Smaksätt med salt och häll över i en skål.

    4. 4.

      Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva chilin tunt. Skär tomaterna i små tärningar.

    5. 5.

      Hetta upp resten av oljan och tillsätt löken, vitlöken och ingefäran. Fräs i en minut.

    6. 6.

      Tillsätt salt, peppar, currypulver, chili och gurkmeja. Fräs ytterligare två minuter och tillsätt därefter tomaterna och den malda koriandern. Rör om och tillsätt därefter en halv deciliter vatten och låt såsen sjuda ett par minuter.

    7. 7.

      Rör ner kokosmjölk och kokossocker. Låt sjuda ytterligare ett par minuter.

    8. 8.

      Tillsätt den stekta fisken och låt curry puttra i fem minuter och rör därefter ner den stekta auberginen.

    9. 9.

      Servera fiskcurryn med en skvätt citronsaft, färsk koriander och ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?