Creme ninon med champagneskum

Creme ninon med champagneskum

Av: / Foto: Lisa Björner
35 min
4 personer
Crème Ninon är en lyxig soppa på gröna ärtor och torr Champagne.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Citron, Soppa
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl gröna ärter (frysta)
    2. 1 st hackad gul lök
    3. 2 msk smör
    4. 1 msk mjöl
    5. 5 dl hönsbuljong
    6. 2 1/2 dl matlagningsgrädde
    7. 1 msk citronsaft
    8. salt och peppar
    9. några strån färsk gräslök
  1. Champagneskum:

    1. 1 1/2 msk mjölk
    2. 1 1/2 msk vispgrädde
    3. 3 msk champagne

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den mjuknat

    2. 2.

      Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt buljong, grädde och citronsaft. Sjud på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar.

    3. 3.

      Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den.

    4. 4.

      Blanda gräddmjölk och bubbel i en kastrull. Koka upp och dra av från värmen. Vid serveringen, vispa upp ett skum med en stavmixer.

    5. 5.

      Servera soppan varm. Toppa med champagneskum och lite klippt gräslök.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Citron, Soppa
Är innehållet i detta recept olämpligt?