Créme Ninon

Créme Ninon

Av:
45 min
6 Portioner
Denna eleganta soppa, baserad på gröna ärter och torr champagne, är en Tore Wretmanklassiker. Jag har gärna rotfrukter i då det ger ett härligt djup i smaken och en fin konsistens till den färdiga soppan.
Annons

Ingredienser

    1. 100 gr Palsternacka
    2. 1 st Lök
    3. 1 msk Färsk hackad Timjan
    4. 75 gr Smör
    5. 2 dl Vitt vin
    6. 1 l Höns-eller skaldjursfond
    7. 2 dl Vispgrädde
    8. 500 gr Ärtor
    9. 1 dl Torr champagne eller tort mousserande vin
    10. 1,5 dl Vispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Skär palsternacka och lök i centimeterstora bitar. Fräs tillsammans med timjan i smör i en kastrull. Se till att det inte får färg.

    2. 2.

      Tillsätt vin, buljong och vispgrädde. Salta efter smak och låt koka i ca 20 minuter.

    3. 3.

      Häll i ärterna och ge soppan ett snabbt uppkok. Mixa den slät.

    4. 4.

      Före servering:

    5. 5.

      Häll i 1 dl torr champagne eller mousserande vin i soppan och rör om försiktigt. Häll upp i tallrikar och toppa med lätt slagen vispgrädde. Superbt, smakar det!

Är innehållet i detta recept olämpligt?