Crème ninon

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
6 personer
En lyxig soppa på gröna ärtor.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st liten gul lök
    2. 1 msk olivolja
    3. 500 g frysta gröna ärter
    4. 7 dl vatten
    5. 2 st hönsbuljongtärningar
    6. ev salt
    7. 1 dl vispgrädde
    8. 2 dl mousserande vin
  1. Servering

    1. 18 st tunna baguetteskivor
    2. 2 dl riven lagrad ost

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt ärter, vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 10 min under lock. Mixa soppan slät. Smaka av om det behövs salt. Vispa grädden. Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Fördela osten över. Hit kan rätten förberedas.

    2. 2.

      Före serveringen: Gratinera bröden i 250° varm ugn i ca 5 min eller tills osten har fått fin färg. Hetta upp soppan. Rör ner grädden lite slarvigt. Häll upp i skålar och servera. Häll på det mousserande vinet vid serveringen och servera brödet till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?