Crème brûlée med vanilj

Crème brûlée med vanilj

100 min
2 Portioner
En riktigt klassisk dessert som ingen kan motstå! För att få en ännu mera krispigt täcke kan du bränna två lager med socker.
Annons

Ingredienser

    1. 1.25 dl Vispgrädde
    2. 1.25 dl standardmjölk
    3. 0.5 st vaniljstång - skårad på längden
    4. 5 st Äggulor
    5. 0.5 dl rörsocker
  1. dekor

    1. rörsocker att bränna av ytan med

Gör så här

    1. 1.

      Skrapa fröna ur vaniljstången, spara stången. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med socker och vaniljstång. Rör ihop vaniljfröna med äggulorna. Plocka upp vaniljstången och häll den kokande mjölkblandningen i äggulorna i en mycket tunn stråle medan du rör försiktigt. Fördela krämen i små ugnsfasta formar, grädda dem i 100° ca 1 timme och 10 minuter, mitt i ugnen.

    2. 2.

      Krämen ska vara fast när du försiktigt rör vid den. Låt krämen svalna och ställ formarna i kylen. Ta fram strax före servering, strö över rörsocker och bränn av försiktigt så sockret smälter till karamell. Dekorera ev med några bär eller en skiva frukt

Är innehållet i detta recept olämpligt?