Crème Brûlée med stjärnanis

Crème Brûlée med stjärnanis

135 min
4 portioner
Ge den klassiska franska desserten crème brûlée en julig touch med stjärnanis och vanilj.
Fler recept på:
Jul, Alla Hjärtans Dag, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 6 st äggulor
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 3 dl mjölk
    4. 0.75 dl strösocker
    5. 1 st vaniljstång
    6. 2 st stjärnanisfrukter
  1. Karamellisering

    1. 4 msk råsocker
  2. Dekorering

    1. florsocker
    2. schablon

Gör så här

    1. 1.

      Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet ner i en kastrull. Tillsätt lite av strösockret samt grädde, mjölk och stjärnanis. Lägg även i vaniljstången. Värm upp och ställ åt sidan för att dra i 1 timme.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 180°. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke och vispa lätt. Sila grädden och häll den sedan över äggblandningen. Fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

    3. 3.

      Smöra 6 portionsformar och häll blandningen i formarna. Ställ formarna i en långpanna och fyll pannan med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter, eller tills massan har stelnat. Ta ut formarna och låt dem kallna.

    4. 4.

      Karamellisering: Sätt ugnen på 250° och grillvärme. Strö på råsocker och ställ in formarna högt upp i ugnen tills sockret bildat en gyllenbrun knäckig yta, cirka 5–10 minuter. Du kan också bränna av sockret med hjälp av en gasolbrännare.

    5. 5.

      Dekorering: Om du vill, pudra ett vackert florsockermönster med hjälp av en schablon.

Fler recept på:
Jul, Alla Hjärtans Dag, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?