Crème brûlée

E N

Crème brûlée

Av:
4 stora eller 8 små
Annons

Ingredienser

  1. Crème brûlée

    1. 1 st vaniljstång
    2. 5 dl vispgrädde
    3. 1.5 dl mjölk 3%
    4. 7 st äggulor
    5. 1.5 dl strösocker
    6. 0.5 dl rörsocker strö

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).

    2. 2.

      Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

    3. 3.

      Lägg vaniljfrön, vaniljstång, vispgrädde och mjölk i en kastrull. Låt koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.

    4. 4.

      Vispa ihop äggulor och strösocker för hand i en skål till en jämn smet.

    5. 5.

      Häll äggsmeten i kastrullen med mjölk och grädde under konstant omrörning. Låt blandningen dra i 10 minuter.

    6. 6.

      Lägg dina portionsformar i en djup ugnsplåt och häll upp Crème brûlée-smeten i dem.

    7. 7.

      Fyll ugnsformen med vatten så att vattnet är lika djupt som formarna är fyllda med Crème brûlée-smet.

    8. 8.

      Grädda Crème brûlée i mitten av ugnen i 40-50 minuter eller tills dess att Crème brûléen blivit stabil.

    9. 9.

      Låt formarna svalna helt och hållet i kylskåpet innan servering. Det går jättebra att förbereda dem några dagar innan och förvara dem i kylskåpet.

    10. 10.

      Vid servering strör du rörsocker på toppen och bränner av den tills du får en härligt gyllene och karamelliserad yta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?