Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme).
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg vaniljfrön, vaniljstång, vispgrädde och mjölk i en kastrull. Låt koka upp och ta sedan bort kastrullen från värmen.
Vispa ihop äggulor och strösocker för hand i en skål till en jämn smet.
Häll äggsmeten i kastrullen med mjölk och grädde under konstant omrörning. Låt blandningen dra i 10 minuter.
Lägg dina portionsformar i en djup ugnsplåt och häll upp Crème brûlée-smeten i dem.
Fyll ugnsformen med vatten så att vattnet är lika djupt som formarna är fyllda med Crème brûlée-smet.
Grädda Crème brûlée i mitten av ugnen i 40-50 minuter eller tills dess att Crème brûléen blivit stabil.
Låt formarna svalna helt och hållet i kylskåpet innan servering. Det går jättebra att förbereda dem några dagar innan och förvara dem i kylskåpet.
Vid servering strör du rörsocker på toppen och bränner av den tills du får en härligt gyllene och karamelliserad yta.