Crème brûlée

Crème brûlée

60 min
10 Portioner
Den klassiska, franska favoriten crème brûlée blir en härligt krämig dessert på finmiddagen och passar de flesta smaker. Bon appetit!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Ugnsbaka , Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 6.5 dl grädde
    2. 1.25 dl mjölk
    3. 1.5 dl socker
    4. 2 st vaniljstänger
    5. 10 st äggulor
  1. Till servering

    1. råsocker

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1: Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön, stänger, grädde, mjölk och socker i en kastrull, koka upp. Låt sedan stå över natten.

    2. 2.

      Dag 2: Sätt ugnen på 100°. Vispa ner äggulorna och fördela smeten i 10 ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter.

    3. 3.

      Kontrollera att smeten har stannat; fortsätt annars gräddningen med 5 minuter i taget. Ställ bruléerna kallt. Vid servering, strö över råsocker och bränn av med gasolbrännare tills sockret smält till en gyllenbrun karamell. Du kan också bränna av dem högt upp i ugnen på 250° under någon minut.

Är innehållet i detta recept olämpligt?