Cowboygryta med korv och bönor

Cowboygryta med korv och bönor

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Denna härliga gryta med nötkött, korv och bönor ger härliga Vilda Västern-influenser.
Fler recept på:
Grytor, Bönor, Chili, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 500 g nötkött, tex bog eller rostbiff
    2. 200 g chorizo
    3. 1 st hackad gul lök
    4. 1 msk olja
    5. 1 st pressad vitlöksklyfta
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm chilipeppar
    8. 1 tsk spiskummin
    9. 1 tsk mald koriander
    10. 2 dl vatten
    11. 1 burk krossade tomater, 400 g
    12. 2 st köttbuljongtärningar
    13. 400 g kokta svarta eller vita bönor

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i tunna bitar, skiva korven. Stek kött, korv och lök i olja. Pressa över vitlöken. Salta och krydda. Lägg över i en gryta. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara skyn.

    2. 2.

      Häll sky och tomater över köttet och tillsätt buljongtärningar. Sjud grytan 20 min eller tills köttet är mört.

    3. 3.

      Häll av spadet från bönorna och rör ner dem eller servera dem separat.

    4. 4.

      Servera grytan med kokt brysselkål.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Kolla ingredienserna i korven. □Dietist: Bim Åkers
Fler recept på:
Grytor, Bönor, Chili, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?