Cowboygryta

Cowboygryta

Av:
40 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 500 g Blandfärs
    2. 300 g Rökt fläsk
  2. Konserv

    1. 400 g Kidneybönor burk
    2. 400 g Krossade tomater
  3. Grönsaker

    1. 3 st Paprika olika färg
    2. 3 st Jalapeno
    3. Persilja
  4. Skafferi

    1. 1 msk Strösocker
    2. 2 tsk Chilipulver
    3. Salt
    4. Peppar
    5. 2 msk Stekmargarin
    6. Matbröd

Gör så här

    1. 1.

      Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar. Finhacka persilja. Skär bort svål och tärna fläsket.

    2. 2.

      Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.

    3. 3.

      Tillsätt köttfärs och eventuellt lite extra matfett. Finfördela färsen med en gaffel. Stek ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.

    4. 4.

      Tillsätt bönor och krossade tomater. Tillsätt paprika, jalapeno och socker. Smaka av med chili, salt och peppar. Låt småkoka i ca 30 minuter.

    5. 5.

      Lägg upp och strö hackad persilja över

Är innehållet i detta recept olämpligt?