Couscoussallad med lax och mango

Couscoussallad med lax och mango

/ Foto: Anna Hult, Per Magnus Persson
40 min
4 personer
En mycket snabbgjord sallad som smakar fantastiskt! Hoppa inte över dressingen, det är den som sätter smaken! Salladen är godast rumstempererad.
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl couscous
    2. 4 dl vatten
    3. salt
    4. 200 g gravad lax
    5. 1 färsk mango eller
    6. 200 g tärnad fryst
    7. 1 blodgrapefrukt
    8. 75 g färsk bladspenat
  1. Dressing

    1. 3 msk olivolja
    2. 1 msk finriven
    3. färsk ingefära
    4. 1 krm sambal oelek
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och lite salt i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och tillsätt couscousen. Låt dra 10 minuter under lock. Låt couscousen svalna.

    2. 2.

      Skär laxen i strimlor och mangon i tärningar. Skär blodgrapen i hinnfria klyftor.

    3. 3.

      Blanda couscous, lax, mango, blodgrape och spenat i en skål.

    4. 4.

      Dressing: Vispa ihop olivolja, ingefära, sambal oelek och salt. Häll dressingen över couscoussalladen.

Tips från kocken

Couscousen blir extra saftig när man kokar den i dubbla mängden vatten.
Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?