Couscous- och kikärtsbollar med tahini- och limesås

Couscous- och kikärtsbollar med tahini- och limesås

Av: / Foto: Roethlisberger
4 portioner
Som god och fräsch falafel. Skapat med inspiration från http://roethlisberger.se/2019/06/11/couscous-kikartsbollar-med-magisk-yoghurtsas/
Annons

Ingredienser

    1. 2. 5 dl couscous
    2. 1/2 st grönsaksbuljong
    3. 1 st rödlök
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 230 g kikärter
    6. 2 msk tahini
    7. 2 msk olivolja
    8. 2 msk sojamjöl
    9. 2 msk havregryn (smulat till mjöl)
    10. 2 dl persilja
    11. Salt och peppar
    1. 2 dl kvarg
    2. 2 dl creme fraiche
    3. rivet skal från 1 lime
    4. 1 msk lime
    5. 2 msk tahini

Gör så här

    1. 1.

      Tillaga couscous enligt anvisningar på förpackningen.

    2. 2.

      Fräs hackad rödlök och pressad vitlök i lite olja till de mjuknat.

    3. 3.

      Mixa kikärter och tahini.

    4. 4.

      Blanda i rödlök, vitlök, olivolja, sojamjöl, havregryn, persilja, salt och peppar.

    5. 5.

      Låt smeten stå i 20-30 minuter. Rulla sedan bollar och stek tills de får färg, alternativt i ugn 175 grader ca 15 minuter (har ej provat i ugn).

    6. 6.

      Bland kvarg, creme fraiche, rivet limeskal, lime och tahini till sås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?