Coq au vin på kycklingfilé

Coq au vin på kycklingfilé

Av:
45 min
4
Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.
Annons

Ingredienser

  1. Kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst

    1. 500 g

Gör så här

    1. 1.

      Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och dela lökarna. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.

    2. 2.

      Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta.

    3. 3.

      Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja, lagerblad och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.

    4. 4.

      Stek under tiden fläsk, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.

    5. 5.

      Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det

Är innehållet i detta recept olämpligt?