Cookie dough-glass, ägg- och glutenfri

Cookie dough-glass, ägg- och glutenfri

Av:
60 min
1 liter
En både ägg- och glutenfri variant på Ben&Jerry's "Cookie dough" - vaniljglass med bitar av kakdeg i. Blir drygt en liter glass.
Annons

Ingredienser

  1. Kakdeg

    1. 75 g smör
    2. 80 g Semper fin mix
    3. 2 msk Farinsocker
    4. 1 msk Strösocker
    5. 50 g Mörk choklad
  2. Glass

    1. 5 dl Vispgrädde
    2. 4,5 dl Mjölk
    3. 150 g Strösocker
    4. 1 st Vaniljstång

Gör så här

    1. 1.

      Skiva smöret med oshyvel så det blir mjukt snabbt. Blanda med fin mix och socker till en deg.

    2. 2.

      Hacka chokladen grovt och rör ner i kakdegen. Låt stå kallt i 20 minuter.

    3. 3.

      Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda stång och frön med övriga ingredienser till glassen. Rör tills sockret löst upp sig.

    4. 4.

      Låt glassmeten bli kylskåpskall.

    5. 5.

      Forma kakdegen till små bitar och kyl återigen, medan du kör glassen i glassmaskin.

    6. 6.

      Kör glassmeten i maskin tills den får rätt konsistens. Blanda med kakdegsbitarna och frys i minst 3 timmar innan servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?