Cookie dough-glass

Cookie dough-glass

Av:
60 min
1 liter
En ägg- och glutenfri variant av Ben & Jerry's "cookie dough", med mindre socker i.
Annons

Ingredienser

  1. Vaniljglass

    1. 5 dl Mjölk
    2. 3 msk Majsstärkels
    3. 1 st Vaniljstång
    4. 1 dl Hermesetas
    5. 2 msk Sirap
    6. 3 msk Rapsolja
    7. 4 dl Vispgrädde
  2. Kakdeg

    1. 40 gram Smör
    2. 120 gram Semper fin mix
    3. 1 msk Sirap
    4. 1 tsk Hermesetas lättströ
    5. 1 msk Havregryn
    6. 25 gram Mörk choklad
    7. 1 msk Mjölk
  3. Chokladsirap

    1. 1 tsk Kakao
    2. 0,5 tsk Sirap
    3. 1 tsk Mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Börja med glassen: Skåra vaniljstången och gröp ur fröna. Blanda frön och stången med majsstärkelse och mjölk och låt koka under omrörning tills det tjocknar.

    2. 2.

      Ta upp vaniljstången och rör ner lättströ, sirap och olja. Låt svalna och kyl sedan glasssmeten.

    3. 3.

      Gör kakdegen under tiden: Låt smöret mjukna och mortla havregrynen grovt. Rör ihop allt utom chokladen till en deg.

    4. 4.

      Hacka chokladen i mellanstora bitar och rör ner den i degen. Kyl degen om den är mycket mjuk.

    5. 5.

      Rulla små bollar eller bitar av degen och kyl återigen.

    6. 6.

      Vispa grädden mellanhård och rör ner i den kylda glassmeten. Kör i glassmaskin, eventuellt i omgångar, tills glassen är fryst.

    7. 7.

      Blanda kakao, sirap och mjölk medan glassen är i maskinen. Rör ner kakbitar och chokladsirap i den färdiga glassen och frys i minst 3 timmar.

    8. 8.

      Ta fram glassen 30 minuter innan servering för att den ska hinna mjukna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?