Clafoutis med hallon och vanilj

Clafoutis med hallon och vanilj

5 personer
Clafoutis brukar serveras som efterrätt i Frankrike och den har alltid en strykande åtgång. Här får du ett läckert recept med hallon.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g vetemjöl (1²/³ dl)
    2. 1 tsk bakpulver
    3. 1 msk strösocker
    4. 3 dl mjölk
    5. 3 ägg
    6. 1 vaniljstång, korn och det urskrapade
    7. 1 knivsudd salt
    8. 150-200 g hallon
  1. Till garnering

    1. 2 msk florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa samman alla ingredienserna utom hallonen till en slät smet. Låt stå och vila i ca 30 min i kylskåpet.

    2. 2.

      Värm under tiden ugnen till 190°.

    3. 3.

      Fördela hälften av smeten i en smord bakform, ca 25 cm i Ø. Ställ in i den varma ugnen och grädda i 10 min. Ta ut kakan och fördela hallonen över. Fördela resten av smeten över och ställ in i ugnen igen. Grädda i ytterligare 20–25 min eller tills kakan har fin färg. Låt svalna. Sikta florsocker över före serveringen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?