Citrussill

Citrussill

Av: / Foto: Anders Norrsell
10 min
250
Klassik kombination sill och citrus - fräsch och smarrigt!
Fler recept på:
Jul, Advent, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 st tråg 5-minuterssill à 420 g
    2. fint rivet skal och saft av ½–1 citron
    3. ½ tsk sillkryddor, Santa Maria
    4. 1 st mindre gul lök, skivad
  1. Garnering

    1. ½ st citron
    2. 1 st lime

Gör så här

    1. 1.

      Spara sillspadet och ta upp sillen och skär den i bitar.

    2. 2.

      Smaksätt spadet med fint citronrasp (utan det vita på skalet) och saften av en halv citron. Smaka dig fram om det behövs mer. Smaksätt med extra sillkryddor.

    3. 3.

      Vid uppläggning, häll lagen över sill och lök. Garnera med citron- och limeskivor. Om överbliven sill ska sparas, plocka bort citrusskivorna. Ligger de i länge kan de ge en besk smak.

Fler recept på:
Jul, Advent, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?