Citrussill

Citrussill

Av: / Foto: Pontus Ferneman
10 min
210 g sill
Smarrig klassik still till julbordet.
Fler recept på:
Jul, Citron, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 förpackning 5-min sill (à 420 g varav 210 g sill)
    2. 1/4 st strimlad mindre purjolök
    3. 1 st lime
    4. 1/2 st citron
    5. 1 st rödlök
    6. 2 1/2 tsk hel kryddpeppar
  1. Garnering

    1. gräslök
    2. rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Ta upp sillen och spara lagen. Skär sillen i bitar.

    2. 2.

      Strimla purjon, ta med lite av det gröna och ljusgröna. Skrubba citrusfrukterna i hett vatten. Pressa ur saften ur halva limen och skiva den andra tunt. Skär citron och rödlök i tunna klyftor.

    3. 3.

      Krossa kryddpepparn grovt. Varva skivad sill med purjolök, lime, citron, rödlök och kryddpeppar i en burk.

    4. 4.

      Blanda lagen med limesaft och häll över. Bra om sillen kan stå någon timma och dra. Garnera med gräslök och rödlök.

Tips från kocken

OBS! Ta bort citrusfrukterna efter ett dygn då skalet kan ge en besk smak om det ligger för länge i lagen.
Fler recept på:
Jul, Citron, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?