Citrusgravad hjortfilé

Citrusgravad hjortfilé

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
15 min
4 portioner
Lägg upp köttet i tunna skivor omlott på ett vackert fat. Räkna med att marinering tar minst 48 timmar.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 350–500 g filé av dovhjort (eller rådjur)
    2. 1/2 dl strösocker 1/2 dl salt
    3. 1 kvist timjan
    4. 1 nypa vitlökspulver
  1. Dekoration

    1. timjankvistar
    2. 1/2 st citron (långa strimlor av skalet)
    3. 1/2 st äpple (skalat och i små bitar)

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet från hinnorna, lägg i en form.

    2. 2.

      Blanda kryddorna och klappa in dem i köttet. Täck över med plast och ställ in i kylen. Låt marinera minst 48 timmar.

    3. 3.

      Häll av ev vätska och torka av köttet. Vid servering, skär upp i tunna skivor. Om du fryser köttet en stund i förväg går det lättare.

    4. 4.

      Servera garnerat med färsk timjan, strimlor av citronskal och små äppelbitar.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?