Citruscheesecake med apelsin

Citruscheesecake med apelsin

Av: / Foto: Anna Skoog
30 min
8 bitar
Vackra glaserade apelsinskivor är pricken över i på den här goda citruscheesecaken. Låt den stå i kylen i 4-5 timmar innan servering.
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 250 g digestivekex
    2. 100 g smält smör Ⓛ
  1. Fyllning

    1. 4 blad gelatin + kallt vatten
    2. 4 äggulor
    3. 1½ dl strösocker
    4. 400 g rumsvarm färskost av philadelphiatyp Ⓛ
    5. 1 dl lemon curd Ⓛ
    6. 4 dl vispgrädde Ⓛ
  2. Garnering

    1. honungsglaserade apelsinskivor, se kockens tips

Gör så här

    1. 1.

      Mixa kex och smör i matberedare till en smulig massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, så att den täcker botten och kanter. Ställ kallt att stelna.

    2. 2.

      Lägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter. Vispa under tiden äggulor och socker pösigt. Rör ut färskost med lemon curd och blanda med äggsmeten. Vispa grädden och blanda i även den.

    3. 3.

      Ta upp och krama ur gelatinbladen. Smält dem i 1 matsked vatten på svag värme i en liten kastrull.

    4. 4.

      Blanda i lite av ostsmeten i det smälta gelatinet. Rör sedan ner gelatinblandningen i resten av ostsmeten och häll den sedan i pajskalet. Täck med plastflm och låt stelna i kylskåp 4–5 timmar.

    5. 5.

      Apelsinskivor: Tvätta 1 apelsin väl, torka av och skär den i skivor. Koka ihop 4 msk honung och 2 msk färskpressad apelsinsaft i en panna med låga kanter. Lägg i apelsinskivorna och sjud tills de blir karamelliserade. Lägg upp apelsinskivorna på bakplåtspapper att kallna.

    6. 6.

      Garnera med apelsinskivorna strax före servering.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?