Citrus- och kryddsill

Citrus- och kryddsill

Av:
15 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 500 g salta sillfiléer
    2. 1 citronskal, strimlat
    3. 1 apelsinskal, strimalt
    4. 1 limeskal, strimlat
    5. 1 blodgrapeskal, strimlat
    6. 1 kanelstång
    7. 8 kryddnejlikor
    8. 3 dl vatten
    9. 2 dl socker
    10. 1 dl ättika

Gör så här

    1. 1.

      Vattna ur sillen över natten.

    2. 2.

      Koka upp vatten och rör ner sockret, tillsätt därefter ättika. Låt svalna.

    3. 3.

      Varva sill, strimlat skal och kryddor i lämplig bunke. Täck över och låt stå i kylen i tre dagar.

    4. 4.

      Skiva upp sillen i bitar av valfri storlek. Lägg över sill och lag i krus eller glasburk för servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?