Citrontarteletter

Citrontarteletter

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
20 stycken
Recept på citrontarteletter.
Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 125 g smör
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 2 msk socker
    4. 1 st ägg
  2. Fyllning

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl socker
    3. rivet skal av 1 och saft av 1/2 citron
    4. 1 dl crème fraiche
    5. 3 msk potatismjöl
    6. ev ett par droppar citronolja
  3. Garnering

    1. hallon
    2. siktat florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta snabbt ihop degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle, linda in i plastfolie och låt vila i kyl 20– 30 min. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör i citronskal, -saft, crème fraiche och siktat potatismjöl. Förstärk ev smaken med lite citronolja.

    2. 2.

      Dela degen i mindre bitar. Tumma degbitarna i aluminiumformar, ca 7 cm i diameter, med lite vetemjöl. (Mazarinformar av aluminium går utmärkt att använda, då blir det något färre kakor eftersom de är större.) Nagga. Rör om i smeten och fördela den i formarna.

    3. 3.

      Grädda genast i 200°, 7–10 min. Låt svalna och stjälp upp. Garnera med hallon. Sikta över florsocker.

Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?