Citronschnitzel av fläskytterfilé

Citronschnitzel av fläskytterfilé

Av:
60 min
4 Fläskytterfilé
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 600 G Fläskytterfilé
    2. 2 Dl Vetemjöl
    3. 2 St Ägg
    4. 1 Dl Ströbröd
    5. 50 G Smör
    6. 1 Tak Salt
    7. 2 Krm Peppar
  2. Sås

    1. 3 Dl Vatten
    2. 2 Msk Kalvfond
    3. 2 Dl Creme fraiche
    4. 3 Msk Vetemjöl
    5. 2 Msk Soja
  3. Garnering, tillbehör

    1. 1 St Citron skivor
    2. 2 Msk Kapris
    3. 600 G Potatis
    4. 300 G Gröna ärtor

Gör så här

    1. 1.

      1. SÅS: Häll fond, creme fraiche, mjöl och soja i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda några minuter. 2. Skär 1/2 cm tjocka skivor av köttet och lägg ut dom platt på arbetsbänken mellan plastfolie. Banka till dem med baksidan av en tung kastrull så att de blir större och tunnare. 3. Häll upp mjöl på en tallrik, uppvispade ägg i en djup tallrik och ströbrödet på en annan. Panera skivorna först i mjölet, sedan i ägg och sist ströbrödet.

    2. 2.

      Stek skivorna ca 3 min per sida i rikligt med smör. Salta och peppra.

    3. 3.

      Servera snitzeln med citronskiva och kapris, ugnspotatis eller kokt potatis, såsen och gröna ärtor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?