Citronrutor med vit choklad och kokos i långpanna

Citronrutor med vit choklad och kokos i långpanna

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 st
Att baka i långpanna är 
perfekt när kakan ska räcka till många. Och bjuder du 
på dessa godbitar kan inte gästerna bli annat än nöjda! Toppa citronrutorna med härlig chokladglasyr och kokos.
Fler recept på:
Choklad
Annons

Ingredienser

    1. 350 g smör
    2. 200 g vit choklad
    3. 5 ägg
    4. 6 dl strösocker
    5. 2 citroner (fint rivet skal)
    6. 8 1/2 dl vetemjöl
    7. 1 msk bakpulver
    8. 1 msk vaniljsocker
    9. 3 dl mjölk
  1. Glasyr

    1. 125 g vit choklad
    2. 200 g smör, mjukt
    3. 5 1/2 dl florsocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. 1/2 dl pressad citronsaft
  2. Garnering

    1. kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Smält smöret. Låt svalna. Smält chokladen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladen och citronskalet.

    3. 3.

      Blanda ihop mjöl, bakpulver 
och vaniljsocker. Rör ner det 
i smeten växelvis med smöret och mjölken. Bred ut smeten 
i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 25 min. Låt svalna.

    5. 5.

      Glasyr: Smält chokladen. Vispa smöret tillsammans med chokladen. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa till en slät glasyr. Tillsätt citronsaften och vispa ytterligare en stund.

    6. 6.

      Bred glasyren på kakan. Strö på kokos. Skär i rutor.

Fler recept på:
Choklad
Är innehållet i detta recept olämpligt?