Citronpaj

Citronpaj

Av:
60 min
8 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3,5 dl vetemjöl
    2. 2 msk socker
    3. 150 g smör
    4. 2 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 2 dl vispgrädde
    2. 1 st citron, saft o skal
    3. 2 st ägg
    4. 1 dl socker
  3. Servering

    1. tunna citronskivor
    2. löst vispad grägge

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg

    2. 2.

      Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter

    3. 3.

      Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter

    4. 4.

      Förgrädda pajskalet i 200 grader, cirka 10 minuter

    5. 5.

      Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter

    6. 6.

      Ta ut pajen och låt den svalna. Den stelnar när den svalnat. Garnera gärna med lövtunna skivor citron eller tunna chokladskivor och servera med löst vispad grädde

Är innehållet i detta recept olämpligt?