Citronpaj

Citronpaj

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3,5 dl mandelmjöl
    2. 50 g smör
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 1 msk sötning
    5. 1 krm salt
    6. 2 äggulor
    7. 2 msk grädde
  2. Fyllning

    1. 250 g mascarpone
    2. 3 citroner
    3. 1,5 dl sötning
    4. 3 ägg
    5. 3 äggulor

Gör så här

    1. 1.

      Gör först pajdegen. I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Stjälp upp i en skål och ställ kallt i minst 30 minuter.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i formarna och förgrädda pajerna i ca 7-8 minuter. Höj ugnen till 225 grader när pajskalet är klart.

    3. 3.

      Gör sedan fyllningen. Riv citronerna och pressa sedan citronerna så att du får 1,5 dl citronjuice. Blanda citronskal, juice och sötningen i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda försiktigt ner ett ägg + gula i taget och tillsätt sedan mascarponet. Jag använde stavmixern för att få en slät smet.

    4. 4.

      Fördela fyllningen i pajformarna och grädda mitt i ugnen tills fyllningen stelnat (ca 30 min). Täck pajkanterna med folie för att undvika att dem bränns.

Är innehållet i detta recept olämpligt?