Citronmuffins med färkosttopp

Citronmuffins med färkosttopp

Av: / Foto: Ralph Månsson
50 min
12 stycken
Färgglada citronmuffins med färskosttoppar.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör eller margarin
    2. 3/4 dl mjölk
    3. 2 st ägg
    4. 1 1/2 dl socker
    5. skal av 1/2 citron
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 1 tsk vaniljsocker
    8. 1 tsk bakpulver
  1. Topping

    1. 100 g rumsvarmt smör
    2. 2 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. 150 g färskost
    1. gul och grön hushållsfärg
    2. muffinsformar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Smält matfettet och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna till ljummen.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt finrivet citronskal och sikta ner de torra ingredienserna. Vänd sist ner den ljumma matfettsblandningen och rör varsamt samman till en slät smet.

    4. 4.

      Fyll smeten i muffinsformar, som rymmer ca 1 dl, så att de blir fyllda till ca 3/4.

    5. 5.

      Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 18 minuter.

    6. 6.

      Topping: Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Klicka ner färskosten och rör samman till en slät kräm.

    7. 7.

      Ta undan ca 2 matskedar av smeten och färga hälften med ett par droppar gul hushållsfärg och den andra hälften med några droppar grön hushållsfärg.

    8. 8.

      Stryk några längsgående ränder av varje den färgade smeten i två spritspåsar, till exempel med en tesked. Dela den ofärgade smeten och fyll hälften i varje påse. Spritsa en topp på varje muffins.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?