Citronmarinerade ugnsrostade rotfrukter

Citronmarinerade ugnsrostade rotfrukter

Av: / Foto: Lena Grenfelt
55 min
6 portioner
Ugnsrostade rotfrukter är ett fantastiskt smakfullt tillbehör som passar till de flesta rätter. Färgglatt, hälsosamt och mycket aromatiskt. I denna variant blir rotfrukterna extra goda med hjälp av citronmarinad.
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 kg potatis
    2. 2 st palsternackor
    3. 4 st gula morötter
    4. 4 st röda morötter
    5. 200 g rotselleri
    6. 4 msk olivolja
    7. saft från 1/2 pressad citron
    8. salt och peppar
    9. 1 st vitlök
    10. 2 kvistar färsk rosmarin
    11. paradisäpplen (till dekoration)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Rör ihop olivolja, citron, salt, peppar, vitlök och 1 kvist rosmarin i en stor skål och rör ner rotfrukterna, blanda väl.

    3. 3.

      Lägg ut rotfrukterna på bakplåtspapper i en långpanna. Stek rotfrukterna i ugnen tills de är mjuka, cirka 40 minuter. Vänd dem ett par gånger så blir de jämnt rostade.

    4. 4.

      Innan servering strör du över resten av rosmarinen. Dekorera med paradisäpplen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?