Citronkyckling med päronsallad

Citronkyckling med päronsallad

Av: / Foto: Ulrika Ekblom
35 min
2 personer
Bovete är ett spännande tillbehör som ersätter ris eller andra gryn.
Fler recept på:
Citron, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kycklingfiléer à 125 g
    2. salt och nymald svartpeppar
    3. 1 tsk rapsolja
    4. ½ st citron
    5. ½ dl vitt vin
    6. ½ dl vatten
    7. 6 st salviablad
  1. Päronsallad

    1. 1 st päron
    2. 100 g vitkål
    3. rosésallad
  2. Dressing

    1. 1 tsk honung
    2. 1 msk äppelcidervinäger
    3. 1 msk olja
    4. salt och nymald svartpeppar
  3. Tillbehör

    1. 3 dl kokt helt bovete

Gör så här

    1. 1.

      Salta och peppra kycklingen. Stek den i rapsoljan tills den får fin färg.

    2. 2.

      Skiva citronen och lägg den på kycklingen, slå på vin, vatten och salvia och låt det småkoka cirka 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

    3. 3.

      Skiva päron och vitkål och blanda med rosésalladen. Blanda dressingen och slå den över salladen. Servera med kycklingen och kokt bovete

Fler recept på:
Citron, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?