Citronkaka

Citronkaka

Av: / Foto: fredriksfika.allas.se
45 min
10 bitar
Annons

Ingredienser

    1. 150 g smör
    2. 3 st ägg
    3. 2 dl socker
    4. 0,5 dl grädde
    5. 2 msk citronsaft
    6. 1 st citron, finrivet skal
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 3 dl vetemjöl
  1. Glasyr

    1. 1,5 dl florsocker
    2. 2 msk citronsaft
    3. grädde
    4. citronskal, strimlat av 1-2 citroner,

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och skal. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner.

    3. 3.

      Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kallna.

    4. 4.

      Blanda florsocker och citronsaft till en smidig glasyr. Späd med någon matsked grädde eller mjölk om den är för hård.

    5. 5.

      Bred glasyren över kakan och strö över strimlat skal.

Är innehållet i detta recept olämpligt?