Citroncupcakes med mascarponekräm

Citroncupcakes med mascarponekräm

Av: / Foto: Betina Hastoft
45 min
75 små muffins
Saftiga lyxiga muffins är goda till eftermiddagsteet.
Fler recept på:
Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 250 g smör, rumsvarmt
    2. 250 g ljust muscovadosocker
    3. 200 g mandelmassa
    4. finrivet skal och saft från 1 citron
    5. 4 st ägg
    6. 50 g vetemjöl (knappt 1 dl)
    7. 50 g mandelmjöl (1 dl)
    8. 50 g blått vallmofrö
    9. 50–80 st små bakformar
    10. ev sockerpynt, t ex små blommor
  1. Mascarponekräm

    1. 1 burk mascarpone, 250 g
    2. 3 msk lemon curd

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Vispa smör och socker pösigt, använd elvisp.

    3. 3.

      Grovriv mandelmassan och tillsätt den och citronskalet till smörblandningen. Vispa ner ett ägg i taget.

    4. 4.

      Blanda vete- och mandelmjöl med vallmofrö i en skål vid sidan om och rör ner det i smeten med en sked. Blanda väl.

    5. 5.

      Ställ bakformar på plåtar och fördela smeten i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–15 minuter beroende på storlek, tills de är precis klara. Prova med sticka.

    6. 6.

      Droppa citronsaften över de nybakta och ännu varma kakorna. Låt dem svalna helt.

    7. 7.

      Mascarponekräm: Rör ihop mascarpone med lemon curd till en slät kräm. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa en liten fin topp på varje cupcake. Har du ingen sprits går det också bra att breda på krämen med en tesked eller en liten kniv.

    8. 8.

      Dekorera eventuellt med sockerpynt och servera genast.

Fler recept på:
Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?