Citroncupcakes med bärkompott

Citroncupcakes med bärkompott

70 min
24 Stycken
Smarriga citroncupcakes med bärkompott.
Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas
Annons

Ingredienser

  1. Citroncupcakes

    1. 5 st Ekologiska ägg
    2. 3.5 dl strösocker
    3. 1 msk vaniljsocker
    4. 150 g osaltat smör
    5. 150 g gräddfil
    6. 100 g Lemon curd
    7. 7 dl Vetemjöl
    8. 3 tsk Bakpulver
  2. Bärkompott

    1. 200 g hallon
    2. 100 g jordgubbar
    3. 100 g rabarber
    4. 2 st lime - saft och zest
    5. 2 dl strösocker
    6. 1.5 dl Vatten
    7. 0.5 sats marängsmörkräm eller annan frosting
    1. 300 g sockerpasta

Gör så här

    1. 1.

      Citroncupcakes: Sätt ugnen på 175°. Vispa äggen tillsammans med socker och vaniljsocker fluffigt och vitt. Smält smöret och häll det över gräddfilen; låt svalna en aning. Vänd sedan ner lemon curden.

    2. 2.

      Blanda ner detta i äggvispet. Till sist, sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten utan att slå ut för mycket luft från smeten. Fyll cupcakeformar till cirka 2/3 och grädda i cirka 10 minuter för små och 15–20 minuter för mellanstora.

    3. 3.

      Bärkompott: Vägg upp alla bären i en bunke. Riv ner limeskal och pressa juicen över bären. Gör en sockerlag av strösockret och vattnet genom att koka socker och vatten så att sockerkristallerna löser upp sig. Häll sockerlagen över bären.

    4. 4.

      Välj nu om du vill mixa bärkompotten helt slät, eller ha den som den är med bitar i. När bärkompotten svalnat kan du med hjälp av en äppelutkärnare gröpa ur cupcakesen och fylla dem med kompotten.

    5. 5.

      Bred eller spritsa ut ett lagom tjockt lager marängsmörkräm. Dekorera med 3 mm tjock utkavlad sockerpasta (lock) eller med färska ätbara blommor.

Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?