Citroncreme med mandelcrisp

Citroncreme med mandelcrisp

Av: / Foto: Hanna Björkstedt
45 min
4 portioner
Fluffigt len med ett krispigt nöthack.
Fler recept på:
Efterrätt, Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl socker
    2. 1 dl vitt vin
    3. 1 st citron (rivet skal + saft från 1/2 citron)
    4. 4 st äggulor
    5. 2 dl vispgrädde
  1. Mandelhack

    1. 50 g mandel (hackad)
    2. 1/2 dl socker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda socker och vin i en kastrull, låt koka i 3 minuter till en glykosartad konsistens.

    2. 2.

      Tillsätt rivet citronskal och -saft och låt svalna.

    3. 3.

      Tillsätt äggulor och sjud tills det blir krämigt.

    4. 4.

      Vispa grädden, och blanda i den.

    5. 5.

      Blanda mandel och socker, häll över citronkrämen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?