citroncheesecake med hallon

citroncheesecake med hallon

Av: / Foto: Sofia von Porat
vegansk cheesecake med smak av hallon och citron.
Annons

Ingredienser

  1. botten

    1. 15 digestivekex
    2. 125 g mjölkfritt margarin
  2. fyllning

    1. 1 dl havregrädde
    2. 1 dl syltsocker
    3. 450 g färskost (oatly på mackan)
    4. rivet skal och saft av en citron
  3. topping

    1. 250 g hallon
    2. 1 dl vatten
    3. 2 dl syltsocker

Gör så här

    1. 1.

      sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      smält margarin och krossa digestivekexen i en mixer. blanda med det smälta margarinet och tryck ut i en form med löstagbara kanter. grädda i ugnen i 8-10 minuter. låt svalna en liten stund.

    3. 3.

      blanda ihop färskost, citronskal och citronsaft i en bunke. koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull, låt koka i ca en halv minut och rör sedan ner i färskost-blandningen. häll fyllningen ovanpå kexbottnen och ställ kallt för att stelna.

    4. 4.

      koka upp hallon och vatten i en kastrull och låt puttra i några minuter tills hallonen är mosiga. sila sedan bort kärnorna, koka upp saften med gelésocker i en kastrull och låt koka i ca en halv minut. häll hallontoppingen över fyllningen i ett jämnt lager, ställ tillbaka in i kylen och låt stelna helt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?