Citron- och vitlöksgratinerade musslor

Citron- och vitlöksgratinerade musslor

40 min
24 Stycken
Musslor är helt fantastiska tillsammans med vitlök!
Fler recept på:
Skaldjur, Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 24 st blåmusslor - ca 400 g
    2. 1 dl torrt vitt vin
    3. 1 dl Vatten
    4. 2 st schalottenlökar
    5. grovt salt
  1. Citron- och vitlöksfyllning

    1. 75 g rumsvarmt smör
    2. 2 msk ströbröd
    3. 1 msk färskpressad citronsaft
    4. 1 tsk rivet citronskal
    5. 1 st vitlöksklyfta - pressad
    6. 2 msk finhackad persilja
    7. salt och peppar
    8. finhackad persilja till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 225 grader. Borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Ta bort eventuellt skägg. Släng musslor som har sprucket skal och de som inte sluter sig när man knackar på dem.

    2. 2.

      Koka upp vin, vatten och lök. Lägg i musslorna, rör om och låt koka under lock i 5 minuter. Ta upp musslorna och släng dem som inte har öppnat sig. Lyft av den tomma skalhalvan på musslorna som är kvar och släng den.

    3. 3.

      Strö ut grovt salt i en långpanna. Fördela muss- lorna på saltbädden.

    4. 4.

      Blanda ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på musslorna och grilla dem högst upp i ugnen i 3–5 minuter eller tills de har en fin gyllenbrun färg. Garnera med persilja.

Tips från kocken

Servera gärna musslorna på en bädd av grovsalt som snyggt håller dem på plats. Ur Systrarna Eisenmans mingelmat
Fler recept på:
Skaldjur, Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?