Citron- och timjankyckling i tomatsås

Citron- och timjankyckling i tomatsås

Av: / Foto: Annika Broman
30 min
4 port
Absolut godast blir det med kycklinglår som har skinn och ben kvar. Det blir ett fantastiskt knaprigt skinn om man kryddar det extra med ett gott flingsalt.
Fler recept på:
Budgetmat, Bönor, Citron, Tomater, Avokado, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200
    2. 600 g körsbärstomater på burk
    3. 400 g vita bönor, stora eller små
    4. salt och nymald svartpeppar
    5. 1 tsk oregano
    6. 8 små kycklinglår
    7. 1 tsk olivolja
    8. fingsalt
    9. 1 tsk timjan
    10. fnrivet skal från 1 citron
  1. Garnering

    1. färsk timjan
  2. Tillbehör

    1. 1 avokado
    2. några nävar grönsallad i bitar ev groddar, t ex alfalfagroddar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Lägg tomater och bönor i en ugnsform och krydda med salt, peppar och oregano. Lägg kycklinglåren i såsen och pensla dem tunt med olivolja.

    2. 2.

      Krydda med flingsalt, peppar och timjan och stek kycklingen 20–25 minuter tills den är helt genomstekt. Strö citronskal över när den kommer ur ugnen. Garnera med timjan.

    3. 3.

      Dela avokadon och skär i bitar. Blanda med sallad och eventuellt groddar och servera till den ugnsstekta kycklingen.

Fler recept på:
Budgetmat, Bönor, Citron, Tomater, Avokado, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?