Citron- och pepparpasta med tonfisk

Citron- och pepparpasta med tonfisk

Av: / Foto: Adrian Lawrence
25 min
4 personer
Snabbmat som dessutom är nyttig!
Fler recept på:
Budgetmat, Fisk, Sallad, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 300 g fullkornsfusilli
    2. 2 st salladslökar (strimlade)
    3. 1 1/2 dl grönsaksbuljong
    4. 1/2 st citron, saften och rivet skal
    5. 200 g tonfi sk i vatten
    6. 2 dl lätt crème fraiche
    7. 1 näve slätbladig persilja (finhackad)
    8. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Koka under tiden löken i grönsaksbuljongen tills de mjuknar.

    2. 2.

      Tillsätt citronskal och -saft, tonfisk, crème fraiche och persilja. Ta från värmen. Låt pastan rinna av, spara lite av kokvattnet.

    3. 3.

      Rör ner pastan i såsen, salta. Peppra rejält. Häll i lite av kokvattnet om röran är för tjock. Servera genast.

Fler recept på:
Budgetmat, Fisk, Sallad, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?