Citron- och fänkåls-gratinerade havskräftor

Citron- och fänkåls-gratinerade havskräftor

Av: / Foto: Lennart Weibull
20 min
4 portioner
Havskräftor är en delikatess. Här är de gratinerade med en blandning av fänkål, citron och vitlök. God förrätt med lite bröd att suga upp den härliga oljan med.
Fler recept på:
Skaldjur, Ugnsbaka , Citron
Annons

Ingredienser

    1. 12 st kokta havskräftor
    2. 2 tsk fänkålsfrö
    3. 2 tsk flingsalt
    4. 1 st kinesisk vitlök/king solo (riven)
    5. 1 st citron, rivet skal
    6. 1 1/2 dl riven parmesanost
    7. 2 dl olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Dela havskräftorna på längden och lägg dem med köttsidan upp på en plåt.

    3. 3.

      Mortla fänkålsfröna med saltet och blanda med vitlök, citron, parmesan och olivolja. Fördela det över kräftorna och gratinera 7–8 minuter.

Fler recept på:
Skaldjur, Ugnsbaka , Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?