Citron- och apelsincurd med saffran och tranbär

Citron- och apelsincurd med saffran och tranbär

30 min
1 burk
Recept på en härlig curd med smak av fräsch och syrlig citron och apelsin, toppat med kryddig saffran och saftig tranbär.
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 2 st apelsiner
    2. 1.5 st citron
    3. 0.5 st vaniljstång
    4. 3 dl strösocker
    5. 0.5 paket saffran
    6. 3 st ägg
    7. 125 g smör
    8. 0.5 dl torkade tranbär

Gör så här

    1. 1.

      Skala 1 citron och 1 apelsin med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor.

    2. 2.

      Pressa saften ur all frukt. Skrapa ur fröna ur den halva vaniljstången. Blanda skal, fruktsaft (cirka 2 1/2 dl), vaniljfrön, socker, saffran och ägg i en kastrull. Värm upp försiktigt och låt sjuda på svag värme, vispa tills krämen tjocknar; låt den inte koka, för då skär den sig.

    3. 3.

      Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret, lite i taget. Tillsätt tranbär. Häll krämen i rena, varma glasburkar. Förvara kallt. Curden är hållbar i cirka 1 vecka, om du inte väljer att frysa ner lite.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?