Citron- & löksill

Citron- & löksill

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
10 portioner
Den klassiska citron och löksillen - given på julbordet!
Fler recept på:
Jul, Advent, Rödlök, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 burk inläggningssill, 420 g
    2. 1 st rödlök
    3. ½ st purjolök
    4. 3 msk finhackad dill
    5. 1 st lagerblad
  1. Citronlag

    1. 2 st citroner
    2. 1½ dl vatten
    3. 1½ dl strösocker
  2. Garnering

    1. skivor av 1 citron

Gör så här

    1. 1.

      Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av i en sil.

    2. 2.

      Skär den i drygt 1 cm breda bitar. Skiva rödlök och purjolök tunt. Varva sill, lök, dill och lagerblad i en burk eller skål.

    3. 3.

      Citronlag: Riv skalet från den ena citronen och ställ åt sidan. Pressa saften ur båda och koka upp med vatten och socker. Ta från plattan och rör tills sockret löst sig. Låt svalna. Blanda i citronskalet och häll lagen över sillen. Låt stå minst 1 dygn i kylen.

    4. 4.

      Skiva citronen och stick ner skivorna i lagen vid servering.

Tips från kocken

Välj ekologiska citroner.
Fler recept på:
Jul, Advent, Rödlök, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?