Chutney på vinteräpplen

Chutney på vinteräpplen

Av: / Foto: Lisa Björner
45 min
5 dl
Koka chutney på vinterns äpplen! Urgott att ta fram och servera till olika kött- och fågelrätter.
Fler recept på:
Chili, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 500 g äpple
    2. 1 st gul lök finhackad
    3. 1 st röd chili (finskuren i skivor)
    4. 1 st kanelstång
    5. 1 tsk curry
    6. 1 tsk färsk, riven ingefära
    7. 1 dl ättikssprit 12%
    8. 2 dl socker
    9. 1/2 dl russin
    10. matolja, till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Skala och kärna ur äpplena, skär i grova bitar. Fräs lök med chili och torkade kryddor på låg värme i olja tills löken mjuknat.

    2. 2.

      Tillsätt äpple, ättikssprit, socker och russin. Låt puttra cirka 30 minuter. Smaka av med eventuellt mer socker eller ättika.

    3. 3.

      Häll upp på väl rengjord glasburk och förslut.

Fler recept på:
Chili, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?