Chorizomajonnäs

Chorizomajonnäs

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Majonäsen

    1. 2-3 St Chorizo
    2. 2+1 Dl Rapsolja
    3. 2 St Äggulor
    4. 1 Msk Balsamvinäger
    5. 1 Msk Dijonsenap
    6. 2 Krm Salt
    7. 1 Krm Vitpeppar
    8. 2 Krm Chiliflakes

Gör så här

    1. 1.

      Slanta upp korvarna i 4–5 millimeter tjocka skivor. Värm 2 dl rapsolja i en stekpanna på låg värme och lägg i korvskivorna. Tänk på att oljan inte ska bli för varm, korven ska inte bli svartstekt, den ska bara släppa ifrån sig sina goda smaker. Låt korven fräsa i oljan cirka 10 minuter. Sila av oljan och ta tillvara på både olja och korvskivor. Låt oljan svalna till rumstemperatur.

    2. 2.

      Blanda äggulor, balsamvinäger, dijonsenap, salt, vitpeppar och chiliflakes i en bunke. Se till att det blir en jämn och fin blandning.

    3. 3.

      Använd gärna en elvisp och vispa i 1dl rapsolja samt chorizo-oljan i en tunn stråle. Majonnäsen tjocknar efter hand. Låt majonnäsen bli helt kall i kylskåp, rör om och smaka eventuellt av med lite mer salt.

    4. 4.

      Tips! Korvskivorna som blir kvar är en fenomenal krydda. Låt dem rinna av på hushållspapper, hacka upp dem i småbitar (eller kör sönder dem i mixern) och använd som ett kryddströssel över sallad, potatis eller pasta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?